Betaalverzoeken versturen

Welke betaalverzoeken kun je inzetten voor jouw klanten en hoe werkt het nu eigenlijk

Iedereen heeft dagelijks met betaalverzoeken te maken. Of het nu gaat om het betalen van een factuur, het overmaken van de huur, de naheffing op je energierekening of het terugbetalen van het etentje van de vorige avond. Steeds vaker worden deze digitaal verzonden en waarom ook niet. In deze blog kijken we naar betaalverzoeken in het algemeen en op welke manier jij deze kunt versturen om jouw klanten gemakkelijk, snel en bovenal veilig te laten betalen.

Betaalverzoeken inzetten voor jouw klanten? Zo werkt het!

Hoe werken digitale betaalverzoeken

Betaalverzoeken bestaan sinds jaar en dag. Het is eigenlijk niet meer dan een verzoek aan jouw klant om de openstaande factuur te betalen. Voorheen veelal geprint of als PDF bijlage in je mail. Tegenwoordig veelal digitaal via een betaallink in de mail, SMS, Whatsapp of brief met qr-code.

E-mail

Bij een betaalverzoek via E-mail ontvangt de klant een mail met daarin een betaallink of knop naar de betaalpagina. De klant kan vervolgens eenvoudig en op ieder gewenste moment van de dag de mail openen en de knop of betaallink aanklikken. Hij of zij wordt dan doorgestuurd naar een beveiligde en gepersonaliseerde betaalomgeving. Hier kan direct worden overgegaan tot de betaling.

SMS

Het lijkt misschien wat achterhaald een SMS versturen met daarin een betaalverzoek, maar niets is minder waar. Het aantal klanten dat overgaat tot betalen na het ontvangen van een betaalverzoek per SMS is zeer hoog. Dit komt mede doordat jouw klant de betaallink eenvoudig kan openen op zijn of haar mobiele telefoon en deze direct kan betalen via de mobiel bankieren app. Zo heb jij het geld binnen een paar seconden op je rekening.

Whatsapp of Chat

Whatsapp en online chats worden steeds vaker gebruikt om de interactie met de klant te vergroten. Een vraag over de betaling van een openstaande factuur kan worden opgevolgd door het toesturen van de betaallink. Jouw klant kan deze dan direct openen en betalen via de beveiligde betaalpagina.

No items found.

Digitaal betaalverzoek op papier

Het lijkt wat tegenstrijdig maar niets is minder waar. Een geprinte factuur kan evengoed een digitaal betaalverzoek bevatten. Door het toevoegen van een QR code aan de factuur geef jij jouw klant de mogelijkheid om de openstaande factuur digitaal te betalen. De klant scant eenvoudig de QR code en wordt daarna doorgestuurd naar de beveiligde betaalpagina van jouw organisatie. Hier kan met een simpele actie de geprinte factuur worden voldaan en heb staat het bedrag direct op je rekening. Veilig, simpel en snel.

Betaalverzoek betalen

Wanneer je een betaalverzoek stuurt naar jouw klanten via de mail, SMS, Whatsapp of print dan ontvangen zij een bericht met daarin een persoonlijke betaallink. Deze link of QR code verwijst vervolgens weer naar een persoonlijke betaalpagina waar de klant eenvoudig over kan gaan tot het betalen van de factuur. De klant hoeft geen verdere gegevens of betaalgegevens in te vullen. Wat resteert is het eenvoudig en veilig betalen van de factuur via iDeal, PayPal, overschrijving of een van de andere betaalmiddelen.

Voordelen van digitale betaalverzoeken

Het grote voordeel van het versturen van een digitaal betaalverzoek zit hem in de snelheid en correctheid van de betaling. Een digitaal betaalverzoek kan direct worden betaald. Jouw klant hoeft slechts enkele handelingen te verrichten om de betaling af te ronden. Verder wordt het aantal type- en schrijffouten beperkt tot het minimum, nu er geen gegevens meer overgenomen hoeven te worden. Hierdoor is de financiële administratie maandelijks minder tijd kwijt aan het matchen van de ontvangen betalingen.